Общинските съветници главно имат задължения към гражданите!

Home  »  Без категория  »  Общинските съветници главно имат задължения към гражданите!
окт. 10, 2019 No Comments ›› Administrator

Общинските съветници не се избират за да имат само права, не – те главно имат задължения към гражданите. Смисълът на дейността им е да работят за развитието на общината. Поради тази причина, всеки един кандидат за общински съветник, както и кандидатите за кметове, трябва да се представят пред избирателите чрез своите цели, визия, по които възнамеряват да работят.

На предишните избори също бях кандидат за общински съветник. Тогава представих някои мои идеи за развитието на общината, но не ми достигнаха няколко гласа да бъда избран. Това не ме обезсърчи и аз продължих да работя в насока тяхната реализация. С голямо упорство и борба някой от тях бяха приети, други не. За съжаление приетите, като фонд „Култура“ и „Наредба за гробищните паркове“ останаха само на хартия. Фонда стана една куха структура, а наредбата не се изпълнява.

През годините разбрах, че ако не си в управлението, то няма как да те чуе някой от управляващите. За да се бориш с нередностите, злоупотребите, за да я има тази чуваемост по предложения, идеи, визия, то трябва да си в управлението. Тогава има по-голям шанс да промениш нещата. Точно това е една от причините да се кандидатирам отново за общински съветник. Влизането ми в местния парламент ще помогне за реализирането на тези предложения, да заработят пълноценно за гражданите на общината.

Част от идеите и предложенията:

1. Създаване на фонд “Здравеопазване“ – НЕизпълнено

2. Приемане на – Наредба За Гробищните Паркове – Изпълнено

3. Създаване на фонд “Старинен Несебър“ – НЕизпълнено

4. Създаване на фонд “Култура“ –Изпълнено

5. Приемане на – Наредба за публичност и прозрачност на разходите на Община Несебър – НЕизпълнено

6. Приемане на- Наредба за организацията, финансирането и дейността на пенсионерските клубове – НЕизпълнено

7. За по-голямо гражданско участие в местното самоуправление – НЕизпълнено

8. И други…

Част от сигналите подавани през годините до институциите.

1. До Главния прокурор на Република България във връзка с отпадане на чл.170ж от Наредба № 11 – холограмни стикери

2. До Министъра на културата на Република България и До КМЕТА на Община Несебър, за да се предостави „Доклада с финансовата обосновка/оценка на въздействието/” към „План за опазване и управление на Старинен град Несебър”

3. До КМЕТА на Община Несебър във връзка с промяната на Наредба №14 за определяне размера на местните данъци и вдигане на такса смет (данъчната ставка) от „1.2” на на „2.2”, което вдигна данъците с над 50%

4. Сигнал във връзка с нередности по обществена поръчка за изграждането на Културен център

5. Десетки други сигнали с нередности в Община Несебър

Всички партии, коалиции и организации са посочили своите кандидати за кметове и общински съветници, заради определени техни качества. Нека се отнесем с уважение към тях, да подкрепим добрите идеите и решения. Нека всички заедно елиминираме или поне значително да намалим употребата на „езика на омразата“. Нека бъдем креативни и позитивни.

За едно по-добро управление на Община Несебър!!!

Мартин Богданов, кандидат за общински съветник – за партия № 43 и преференция №102

Leave a Reply